Mumsigt i Tärnafors

Idag är det söndag och fort så var snart helgen slut! D’ ligger fortfarande och sover medan jag klev upp och började tvätta + städat upp i köket sen fredagsnatt, hehe. Hade tur att ingen bokat tvättid på morgonen, för annars skulle det bli lite panik då jag far på tisdag kl. 13:45 men bussen från Tärnaby. (Var bokat ikväll nämligen + imorgon.) Så ibland verkar det som att man kanske har tur ändå!

Igår var vi som rubriken lyder på go’middag i TF då Daniels mamma fyllde år, så grattis! Vi åt ”sambal-oelek” som dem kallar det med nötkött, jäkligt gott. (egentligen brukar det vara griskött.) m. go’a tillbehör. Sen därefter blev det smörgåstårta + oreokaka som är så sjukt gott! (Mitt godislöfte har ett kryphål på födelsedagar förresten.) 😀

IMG_1392 IMG_1395 IMG_1399 IMG_1404IMG_1408

Fick med mig massa bär varav två påsar med lingon som jag kokade sylt på direkt när jag kom hem. Blev 1 och 1/2 burk, så visst räcker det på två personer! Det bästa med att koka själv är ju att man styr sockerhalten själv. (Då både jag & Daniel gillar lite surt behöver vi inte så mycket socker.) Shit, vad sugen på palt jag blev i samband med kokningen av sylten. Palt är ju så gott! Men det lär jag väl inte få äta på ett tag. Så länge vi inte far förbi farmor och hon bjuder på det åt veckan, hihiii. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *