Premiär tältning

Jag fyllde ju år här i juni, så nu när vi varit i Burträsk så fick jag mina presenter av pappa. Presenterna var ett tält, trangia + en primus termos. Mycket fina presenter! 😀

Så vi bestämde oss för att ta oss en fjälltur. (Här bara tidigare i veckan.) I fredags vandrade vi i 3 timmar på Gautafjället till en liten sjö som vi sett på vintern. (Har bestämt sedan länge att vi bara måste dit och tälta.) Men vi har ju inte haft något tält förrän nu! Vi tog såklart med fiskespöna, men inte ett liv eller napp. Så vi tror att det inte finns någon fisk där. Vi prövade ju faktiskt att fiska vid flera olika klockslag. 🙁

IMG_9498IMG_9476 IMG_9485 IMG_9500 IMG_9512 IMG_9514 IMG_9519 IMG_9523 IMG_9542 IMG_9549 IMG_9553 IMG_9564 IMG_9575 IMG_9586

Men inte behövde vi svälta för det, hade med massa god mat.  Souvas som serverades m. makaroner, lök å’ svamp. (åt vi i fredags.) Sedan blev det kokt potatis å’ morötter m. stekt kyckling, svamp å’ lök. (Igår= lördag innan vi gick ned.) Riktigt fjäll-lyx blev det, mums!! Och varför är det så sjukt gott att äta ute i naturen? 😀

Bilderna talar nog för sig själv skulle jag kunna tro. Marshmallows, korv å’ mackor tillagades på våran super-brasa, woop-woop! Jusstja, igår spöregnade det ju så efter ca. 2 timmar då vi tagit oss ner, var vi dyngsura. Men, så kan det vara. Skickar en stor guldstjärna till Charlie som skötte sig super bra på hans första tälttur! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *