Midsommar m. besök

Ojj, vad sjukt det är. Vädret alltså, helt underbart sommrigt nu snart i allafall. Hela helgen har varit kanon både med vädret och sällskapet. Syster ”R”, Mormor & Morfar och moster + sambo har varit här. (Inte bott hoss oss inte, hade ju funka om man haft större, hehe. Men dem hyrde en stuga.) Fast Rebecca sov hos oss! 🙂

I fredags (midsommar) för vi till gamla kyrknästet och satt där och grillade lunch. Mycket fin grillplats har dem där. Jag å’ D’ prövade fiskelyckan men det gick inget vidare. Eller Daniel såg en fisk som följde efter kroken men det var som allt. Jag & Rebecca gjorde en efterrätt som var små hallonpajer, hur söta somhelst + goda! (se bild.) En favorit efterrätt i mina ögon. Hade sett det där receptet någonstans och bestämde sedan långt tillbaka att jag ville pröva göra dem. Men i receptet hade dem blåber och annan fyllning. Näe, gud så gott! Ljummen potatissallad med lövbit & hallumi. Lyx lunch på hög nivå och få vara ute & laga mat samt äta är ju bara guldvärt.

IMG_7934IMG_7939IMG_7947IMG_7949IMG_7952IMG_7956IMG_7963IMG_7966IMG_7973IMG_7980IMG_7982IMG_7999IMG_8000IMG_8006IMG_8013IMG_8016IMG_8024IMG_8035IMG_8037IMG_8039IMG_8040IMG_8046IMG_8048IMG_8054IMG_8058IMG_8064IMG_8065

Middagen på midsommar bestod av: olika sillar, (klassisk sillmiddag.) Sen gjorde jag även en silltårta. Årets höjdpunkt nästan, mamma brukar alltid göra denna silltårta. Men d¨man inte bor hemma får man göra den själv, den är så sjukt god så det finns nästan inte! Blir till och med sugen medan jag sitter och skriver här, men den är ju slut sedan länge, typ på självaste midsommar, hehe. 😉

Mormor & morfars Sigge (hunden) var med här också å’ hälsade på. Han är ju bara för charmig då han har 1 brunt öga + 1 blått. Mycket glad liten sprallig typ är vad han är. Har kanske ätit godaste jordgubbstårtan någonsin nu i helgen som mormor gjort! Med Rabarber & jordgubbar, mums!! 😀

Avslutningsvis blev det att vi gjorde våfflor här hemma hos oss så dem fick se hur/vart vi bor. Kanske inte så mycket att se, jag menar två rum & kök! Men nu har dem då varit här. Juste lördag blev ju som en wook-kväll, fast vi var som helt slut på efter att vi varit ute där på kyrknäset + att efter vi varit där for vi och grattade D’s papap som fyllde år! Nämen, det här var som min mys-midsommar! Välkommen åter. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *