Mexikanskt från grunden

Igår lagade vi mat i flera timmar. Jag köpte en bok till Daniel inte nu i julas utan julen därinnan måste det varit. Texmex från grunden, hette boken. Vi har öppnat den vid några tillfällen men aldrig tagit oss av att göra någonting. Men nu igår då som sagt blev det av och vi gjorde verkligen allt från grunden.. (Se bilder.)

Vi lånade till och med D’s föräldrars fritös då vi inte äger någon. (Inte för att jag tror jag vill äga en, vore ju livsfarligt onyttigt, fast samtidigt kul? Splittrande tanke.) Anledningen till fritös-lånet var att vi gjorde egna tacochips, var kul som fasen att laga mat i flera timmar å’ goddricka med Daniel. Borde vi göra massor ju, mycket trevligt. 😉

IMG_6613 IMG_6621 IMG_6624 IMG_6629 IMG_6635 IMG_6638 IMG_6643 IMG_6646 IMG_6652 IMG_6655 IMG_6659 IMG_6662

Som sagt allt från grunden: tortillabröd, tacochips, carnita, inlagd rödlök, guacamole & salsa. Och vad är carnita? Jo, det är kött som är kokat i Coca-cola och kryddor under lång tid. Egentligen ska det vara fläskkött man använder sig av, men.. Eftersom jag inte äter det blev det att vi köpte Nötkött istället. Väl när vi var på konsum lite sent ute nu igår då så fanns det nästan inget kött kvar av nöt. Så det blev att vi köpte oxfile, en liten klump för 200 kronor! Känns ju hemskt att koka en sån fin bit i cola måste man ju tycka!! Hahha… 😀

Summan av denna matlagning: Känns knäppt att ha kokat fin oxfile i Coca-cola, var jäkligt svårt att få tortillabröden bra, vi lärde oss att mexikansk mat = vitlök i allt + korriander, det blev en väldigt dyr middag, lagade mat i flera timmar tog ca. 10 minuter att ätas upp, jäkla stark mat & till sist var det väldigt kul. Sen blev det att fara på hotellet en sväng med, jäkla dött där men lite folk var det nog, haha. Näe, allt från lördagen’s nu blir det att trycka i sig en Ben & Jerry’s för sen är det nyttigheter som sker åt veckan! Byyyyyyyyyyyye

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *