Plockning’s dagen

Hallå, där köp blåbär! Eller egentligen köp rönnbär för det var det jag & Emelie hittade mest av, haha!! For ut i hopp om att hitta massor utav kantareller nu igår. Hittade inte så överdrivet mycket, men det blev då iallafall en soppa av det hela som tanken var. Sen blev det att plocka rönnbär som vi ska torka och äta!! 😀

Alltså!! Ett rönnbär sägs innehålla lika mycket vitaminer som en apelsin googlade Emelie fram. Är det inte otroligt att ett sånt litet kan innehålla så mycket? Det här med fem frukter om dagen blir ju lätt att grejja, hehe..

IMG_4190IMG_4193 IMG_4196 IMG_4200 IMG_4211 IMG_4216 IMG_4221 IMG_4237

Orkade inte ta med kameran ut då det regnade och var lite småtrist väder. Men ack att vi hade trevligt ändå med fika och skratt. Alltså när vi plockade rönnbär det var så fult, Emelie hängde i ett mer eller mindre dött rönnbärsträd medan jag plockade. Strosade mest runt i Ängelsdal samt laxfjället där det blev att plocka blåbär. Fanns typ seriöst inte en kantarell på Laxfjället? 😕

Tanken med blåbären var att vi skulle pröva göra blåbärsvin! Men det blev blåbärspaj än så länge. Vi är lite osäkra på hur vi ska gå till väga utan att få massor av blåber fulla hemmet. Dvs… Om flaskan skulle explodera!!!  Men återkommer senare med vinet då det är dags, hehe. Blev Idol-tiitande här hemma hos oss med kantarellsoppa å’ blåbärspaj till efterrätt med vaniljvisp, mumsigt-gott!! Heeeeeeeeeeejs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *