Massor med mat

Vi har varit i Tärnafors med Mirre å’ Challe.. Och så kul det är att se Mirre springa runt och upp och ner från träden och Challe efter.. (Dock inte han upp i träden, haha..) Min Daniel då som är mer eller mindre styckare osv.. Har då hjälpt till att ta reda på 50 kg älg som hans föräldrar köpt.. Och plockade även ut nå bitar som vi köpt billigt.. Blev typ 6 kg eller nått blandat alltså.. Älgstek, grytbitar, revben å’ kokbitar.. Fan så gott alltså att göra köttsoppa.. Längtar ju redan, hihi.. Med massor av klimp å’ blir ju hungrig utav tanken trots att vi ätit massa köttfärslimpa!! Vi har ju börjat bli ”husmanskostiga” av oss måste jag säga.. Med mycket potatis å’ hårdbröd liksom, hoho..

IMG_5103 IMG_5104

Sen fick vi ju också älgkött från någon av D’s släkt typ någon farbror kanske? Typ 5 påsar med älgfärs från ”fjolårets”.. Och nu idag har vi spelat bingolotto också!! Blev då så galet stressigt med köttfärslimpan som jag gjorde så att den blev just å’ pass å’ knappt klar till bingolotto.. Och då när vi sitter och stress-äter kommer Minna å’ Lillian förbi med en påse köttfärs.. (Som förövrigt var årets, wihoooooooo!!) Så nu kan jag berätta att nu har vi en hel del mat.. Torsk å’ sej å’ massa älgkött, så jäkla gott!! Dock börjar våran torsk ta slut, men vi har ju kvar sej.. Och sen har vi fått massa saltad sej av D’s morfar som står i Tärnafors!! Så vi svälter inte ihjäl + att vi har ett lager nudlar i skafferiet om det nu mot all förmodan skulle krisa, hehe.. 😉

Har också bakat en snickerskaka och jag tror att Daniel avgudar den, hihii.. Så kul att jag bara kom på att göra den sådär.. (Daniel älskar ju snickers) Minns att mamma gjort den förut för länge sedan, så jag googlade bara upp ett recept på nätet och hipps-vipps så har Daniel fått sig en favvokaka.. Så detta var med andra ord allt från denna söndag.. Och imorgon är det jobb som gäller och ”Ensam mamma söker” när man kommer hem dådå.. Är så kul att ha nått att följa på tv alltså, det är ju liksom en hobby som man inte har råd att missa, haha!! Och nått som man absolut inte får missa är ju SOLSIDAN nästa söndag.. Älskar att se det, är ju så sjukt roligt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *