Valbiffen till middag

Tänkte bara berätta lite om den spännande maten igår då.. Som då var valbiff, hohoo.. (Den som vi köpte nere vid hamnen i Norge.. Har säkert nämnt det tre gånger tidigare eller såå, hohoo..) Alltså när jag tänker på hur val är i konsistensen och hur det ska smaka så tänker jag mig typ som kycklingfilé eller nått i konsistensen sen är det vitt och smakar fisk typ.. Men inte det är ju rött som fasen, blodigt och som kött i konsistensen.. Men det är ju klart.. Det är ju ingen fisk, utan ett däggdjur så att det är ju inte så konstigt egentligen att köttet deras är just som det är!! (Kolla bilden här nere på köttet innan tillagningen..)

Lyxade till med Rhodos-vinet som vi köpte när vi var där.. Fanns ju nästan inte ett bättre tillfälle att testa det kändes det som!! Tjuvstartade med det innan maten, hihi.. Var ju som mysigt att laga mat tillsammans å’ sådära!! Önskar vi gjorde det mycket, mycket mer med ett glas vin i handen var.. Så mysigt alltså!! Hihii.. Hur många gånger har jag nu nämnt hur mysigt det var? 😉

IMG_5094IMG_5088 IMG_5096 IMG_5098

Kommentar till bilden.. Vilken äcklig badrumsspegel vi har.. Kanske dags att städa lite.. Ser ju allt för taskigt ut med all tandkräm å’ damm, HAHA!!

Sammanfattningen blev sjukt god alltså.. Och med detta så vill jag nästan sätta punkt faktiskt!! Men trots det så tänker jag skriva att det blev stekt rödlök å’ svamp.. En mumsig liten sallad och även då som nämnt tidigare vår hasselbackspotatis.. Riktigt god och bra kombination och valen fick bara bli i en gräddig god sås som tog smak av sig själv med hjälp av lite salt å’ peppar.. som dessutom blev utmärkt å’ underbart som vanlig.. Så nu tänker jag bara avsluta med.. Mat är vackert!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *