Mirro blev akutsjuk!

Idag har Mirro varit akut till veterinären! I tisdagskväll kan man säga att han började bete sig lite underligt, men vi tänkte att han kanske ätit något olämpligt. Eftersom att syrran sett att han ätit en mus. För vi har trott att han bara tar ihjäl djuren och vill visa upp dem liksom. Vi tänkte att vi avvaktar ett tag= onsdagen. Under dagen var det väl inte bra med han jag ville ju åka in egentligen, men D’ ville avvakta. Jag var ju lite panik eftersom att han varken fått i sig vatten, mat eller varit på toa. (Vad vi visste, under tiden vi varit hemma alla jobbade ju och jag hade kortdag så var hemma typ 14:00.) Han gick som runt var allmänt krasslig och la sig på ställen han aldrig brukar ligga typ mitt på köksgolvet och i fönstret i vardagsrummet. 🙁

Men senare mot kvällen när D’ kom hem blev det bara värre, värre och usch.. Då blev jag riktigt i panik! Han mådde så dåligt att han spydde och harklade sig massvis. Fick knappt i han vatten genom spruta utan han bara spydde. (J’ hade kvar en medicin-spruta från hennes katts operation.) 😕

Jag gick då upp i varv och ringde alla jäkla veterinärer man kan tänkas. Till och med en i Norge pratade jag med. Är svårt att få ro i kroppen, då man aldrig sett sin katt må så pissigt. Slutade med att hon i Slussfors ringde upp mig! (Tack och lov, för hon kunde lugna mig lite så fick en akuttid idag då.)

Men nu mår han då bra! Eller han är drogad, han blev nämligen nersövd och kateter sattes in för hela hans urinblåsa var sprängd fylld! Kan bero på njursten eller liknande. Prover har tagits och ska skickas in till labbet så man får veta, röntgen blev även taget. Kan tänkas behöva byta foder till mini-älsklingen.

Alltså jag tycker hon är jättebra där i Slussfors! Många är skeptiska mot henne. Men alltså hon älskar verkligen djuren, jag känner då det. Nu är det 2 gången jag har varit där under samma år. Först Charlies operation av tumör och nu Mirro akut. + att Mirro blev kastrerad där för massvis av år sedan. Upplever att hon är riktigt bra! Dock lite glömsk när det gäller att ringa tillbaka om provsvar, men hon säger ju det: har jag inte hört av mig så ring! Men jag menar på att det gör inte henne till en sämre veterinär tycker då jag. 🙂

Jobbade ju egentligen idag, eller jag har jobbat.. Blev lite speciellt så jag for till jobbet klockan 06:00 å’ började så att jag skulle kunna smita tidigare. Jag menar vad gör man, man måste ju fara när man har ett sjukt djur. Finns ju inte direkt vikarier som täcker upp för ”vård av katt”? J’ följde med så att jag kunde ha Mirro i knäet under uppsikt. Så det kändes jätte skönt. Inte kul att vara själv när det blir sådär! 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *